Instalatii Solare

Margas Instal: Instalatii solare de cea mai buna calitate

Profita acum de SUPER OFERTA IERNII la sistemele de incalzire in pardoseala din gama PREMIUM! Pentru orice comanda plasata pana la 31 ianuarie 2015, beneficiezi de MONTAJ GRATUIT pentru proprietatile aflate in zona Bucuresti – Ilfov. Oferta supusa unor termene si conditii!

Pentru mai multe detalii intraba un specialist: 0727.958.167; 0743.627.427

Conditii de radiatie solara

Radiatia anuala pe o suprafata plana este, in Europa centrala, de 900-1400 kWh/mp.
Zonele cu radiatia solara cea mai bogata sunt sudul, sud-estul si centrul Romaniei. In functie de locul de amplasare al colectorilor solari, se pot obtine, pe metru patrat de suprafata de colector, 350 pana la 650 kWh randament energetic solar.
Spre comparatie: o persoana foloseste pe zi circa 2 kWh pentru un consum mediu, in scopul incalzirii apei
O influenta asupra dimensionarii suprafetelor colectoarelor solare si a volumului boilerului o au:

  • pozitia geografica si radiatia solara;
  • consumul de apa calda;
  • unghiul de inclinatie al colectorului si directia acestuia;
  • profilul captarii;
  • valorile nominale si maximale pentru apa calda;
  • gradul de acoperire solara dorit, precum si suplimentarea pentru sprijinirea incalzirii.
  • necesarul de incalzire al cladirii
  • temperatura sistemului de incalzire

Harta acoperii solare pentru Romania

hartasolara

 

Informatii generale despre sistemele de instalatii solare

Cu ajutorul instalatiilor solare se realizeaza o economie considerabila a consumului de energie utilizata pentru prepararea apei calde menajere, incalzirea apei din piscine, incalzirea pardoselii dar se contribuie si la reducerea emisiilor toxice in atmosfera.

Astfel, aceste sisteme isi aduc aportul la reducerea emisiilor de dioxid de carbon, care reprezinta, de fapt, una din cauzele principale ce conduc la efectul global de sera.
De ce spunem o solutie economica? Pentru ca utilizeaza o sursa inepuizabila de energie neconventionala: energia solara, iar Romania se gaseste intr-o zona geografica cu o foarte buna acoperire solara.
Instalatiile solare pot fi folosite cu success la constructii noi sau in cadrul proceselor de modernizare.
Instalatiile solare, prin multitudinea de posibilitati de montare si ajustare, constribuie la cresterea valorii bunurilor imobiliare.

Principiul de functionare se bazeaza pe conversia radiatiei solare in caldura si utilizarea acesteia pentru incalzirea agentului termic din conducte. Apa calda obtinuta poate fi utilizata atit ca agent termic primar pentru prepararea apei calde menajere cat si pentru sustinerea instalatiei de incalzire. Instalatiile solare nu folosesc numai radiatia solara directa ci si radiatia solara difuza din zilele mai putin insorite (innorate) cat si pe cea din perioada de iarna, cand reflexia zapezii influenteaza pozitiv absorbtia radiatiei solare.

Pentru a putea exploata in mod eficient instalatiile solare, ele trebuie proiectate si dimensionate cu deosebita grija acordandu-se atentie problemelor lor specifice.
La asa numitele instalatii mici, cu un colector de pana la 30 mp, pentru case cu una sau mai multe familii, in prim plan sta obtinerea unui grad ridicat de acoperire pe baza energiei solare. In acest sens scopul unei dimensionari corecte il constituie acoperirea de 100% a necesarului de energie pentru incalzirea apei, in lunile de vara mai-septembrie, respectiv 50-60% medie anuala.

Comments 0

Leave a Comment

WhatsApp chat