Pompe De Caldura

Pompe de caldura HeatSpot, disponibile doar la Margas Instal

Profita acum de SUPER OFERTA IERNII la sistemele de incalzire in pardoseala din gama PREMIUM! Pentru orice comanda plasata pana la 31 ianuarie 2015, beneficiezi de MONTAJ GRATUIT pentru proprietatile aflate in zona Bucuresti – Ilfov. Oferta supusa unor termene si conditii!

Pentru mai multe detalii intraba un specialist: 0727.958.167; 0743.627.427

aer    sol    apa    industriale

Alegeti tipul de pompa de caldura dorit

In acesti ani, in care criza de energie a fost puternic resimtita, preturile la combustibil sunt in continua crestere iar noi am devenit extrem de constienti de penuria de combustibili fosili, orice persoana care construieste o casa noua, care restaureaza sau renoveaza una deja existenta cauta solutii alternative pentru incalzire.

Cresterea gradului de constientizare a deteriorarii rapide a mediului in care traim, alaturi de progresele tehnologiei pompelor de caldura (coeficient imbunatatit de performanta) le-au facut o alegere justificata si rationala.
Comparativ cu alte sisteme de incalzire, pompele de caldura sunt foarte economice, deoarece utilizeaza de trei ori mai putina energie primara decat, de exemplu, centralele pe gaz sau lemne

sigla urlitam versiune 27_01_2013

 

Tehnologia EVI si avantajele sale atunci cand este utilizata in pompele de caldura HeatSpot

Prin utilizarea tehnologiei Copeland EVI (Enhanced Vapour Injection) – adica injectare sporita de vapori – putem atinge mai multi parametrii pozitivi, care sunt in mod special solicitati de functionarea pompei de caldura. Injectarea de agent frigorific direct in capul compresorului scroll schimba relatiile in circuitul frigorific al pompei de caldura. Acest lucru pe de alta parte, extinde limitele de functionare ale pompei de caldura, in special temperatura maxima pe tur, ceea ce este in multe cazuri un factor de limitare atunci cand vine vorba de instalarea pompei de caldura in cladiri istorice sau in reconstructie. Tehnologia EVI nu numai ca permite cresterea temperaturii debitului maxim al pompei de caldura la 65oC, dar face acest lucru si atunci cand temperaturile sursei sunt mai mici de -15oC.

Alt avantaj este scaderea temperaturii de incalzire si de reducere a COP prin descresterea temperaturii sursa.
Acest lucru face ca pompele de caldura HeatSpot cu tehnologie EVI o alegere ideala de pompa de caldura pentru renovari de cladiri cu consum mai mare de apa calda menajera, unde cererea unei temperaturi inalte pentru functionarea pompei de caldura este solicitata.

Tehnologia Block Concept

Conceptul „bloc” sau „cub” de la HeatSpot ofera posibilitatea de a asamba liber partile (blocurile) tehnologice ale pompei de caldura. Principalul obiectiv pe care ni l-am propus prin utilizarea conceptului „bloc” a fost de a reduce suprafata necesara pentru instalarea pompei de caldura. Scopul secundar a fost acela de a elimina problemele cauzate de incorecta dimensionare si planificare sau incorecta executie la instalare.
Principalele avantaje ale sistemului Bloc Concept pot fi descrise in urmatoarele puncte:

 • spatii pentru instalare mult reduse;
 • simplitate;
 • variabilitate;
 • design curat, unitar;
 • compatibilitatea optionala cu tehnologie deja existenta, cum ar fi panouri solare sau centrale cu biomasa;
 • functionalitate modulara (incalzire, racire, prepararea apei calde menajere, solar);
 • componente optimizate pentru a elimina greselile de instalare;
 • posibilitatea de a masura consumul de energie.

Controlul electronic al supapei de expansiune de la HeatSpot

Componenta cheie dupa care functioneaza pompa de caldura este sursa iar abilitatea pompei de caldura este aceea de a utiliza energia din sursa cu cea mai buna performanta. Utilizarea controlului electronic pentru supapa de expansiune face posibila utilizarea zonei de schimb pentru evaporare cu cea mai mare eficienta. Daca compresorul este considerat ca fiind „inima” in pompa de caldura, valva (supapa) de expansiune este „creierul” in sistemul de agent frigorific. Supapa de expansiune controleaza „extinderea” agentului frigorific, se asigura ca aceasta nu se supraincalzeste excesiv in vaporizator, ceea ce ar reduce eficienta si, de asemenea, impiedica lichidul sa intre compresor.

Supapa de expansiune in sistemul unei pompe de caldura poate fi termostatica sau electronica. Avantajul valvei de expansiune electronice este timpul de reactie rapid la conditiile in permanenta schimbare. Acest lucru tine supraincalzirea agentului frigorific la un nivel cat se poate de scazut in conditii stabile. Fiecare grad de reducere al supraincalzirii in vaporizator poate reprezenta 3% castig la eficienta sistemului de pompa de caldura.
Sistemul de control electronic al expansiunii de la HeatSpot este format din minim patru componente. Supapa de expansiune in sine, driverul care controleaza expansiunea, de asemenea numit controler de supraincalzire, senzorul de presiune cu tabel de referinta pentru fiecare tip de agent frigorific in parte si senzorul de temperatura.

APS – (Active Process Subcooling) – procedeu activ de subracire, un sistem aditional de subracire a temperaturii lichidului de la HeatSpot

Cu ajutorul unei constructii tehnologice unice circuitele noastre de racire in combinatie cu unitatea noastra de exterior sunt capabile sa realizeze o imbunatatire semnificativa a functionarii pompei de caldura HeatSpot aer-apa. Cu subracirea aditionala a agentului frigorific inainte de pomparea acestuia in valva de expansiune, am reutilizat energia, in mod normal neutilizata, a circuitului de agent frigorific si am scurtat perioada de timp dintre dezghetari. Dupa cum se stie, modul de dezghetare este zona cu cea mai mare imbunatatire a potentialului atunci cand vine vorba de pompa de caldura aer-apa, acesta este punctul cel mai important pentru imbunatatirea capacitatii de incalzire si a coeficientului de performanta. Ca un BONUS, stabilitatea in functionare este, de asemenea, imbunatatita semnificativ prin aceasta constructie.

Dupa cum se stie procesul critic la functionarea pompei de caldura aer – apa este dezghetarea vaporizatorului de afara, care ia energia de la aerul ambiant. Deoarece aerul exterior include, de asemenea, umezeala care condenseaza atunci cand intra in contact cu elicea vaporizatorului si ingheata atunci cand temperaturile scad afara mai jos de -5 -7oC. Acest lucru face ca vaporizatorul sa fie blocat cu gheata, care trebuie sa fie dezghetata la o perioada de timp.

Cu o experienta indelungata, masuratori intensive si dezvoltarea pompelor de caldura aer – apa de la HeatSpot, am fost in masura sa prezentam sistemul APS, care imbunatateste procesul de decongelare. Aceasta scurteaza timpul de decongelare efectiva si prelungeste perioadele de timp dintre procesele de dezghetare.
In plus fata de APS, forma si unghiul sub care sunt dispuse aripioarele elicei favorizeaza alunecarea ghetii de pe suprafata lor, ceea ce inseamna mai putin gheata care trebuie sa fie topita. Gheata care se topeste cade si mai repede deoarece aceste elice sunt acoperite cu un strat de solutie cu efect de lotus (care favorizeaza alunecarea picaturilor de apa sau gheata).

UNITATE evaporatoare exterioara in forma de V de la HeatSpot

Forma exceptionala pentru constructia unitatii exterioare aduce multe avantaje pompelor de caldura aer – apa.
Principalele avantaje ale vaporizatorului in forma de V sunt:

 • degivrare mai rapida deoarece de cele mai multe particule de gheata cad atunci cand dezghetarea este activata;
 • Dimensiunile mici aloca o suprafata mai mare schimbatorului ;
 • Flux de aer egal;
 • drenare rapida a apelor de pe aripioarele schimbatorului;
 • nu permite formarea de film de gheata ca in cazul schimbatoarelor plane

 

 

Comments 0

Leave a Comment

WhatsApp chat