Schimbatoare De Caldura Swep

Schimbatoare de caldura Swep

Schimbatoare de caldura compacte, brazate, pentru aplicatii frigorifice
si de incalzire de la SWEP
SWEP este parte a companiei multimiliardare la nivel mondial DOVER Corporation, listata la bursa din New York, un producator diversificat cu o gama larga de produse proprii si componente de uz industrial si comercial.
In ceea ce priveste Schimbatoarele de Caldura cu Placi Brazate (SCPB) – SWEP este liderul mondial al furnizorilor acestor componente. Produsele lor sunt utilizate acolo unde este necesar un transfer de caldura eficient: in frigotehnie, aer conditionat, incalzire sau aplicatii industriale.
SWEP are o cifra de vanzari anuala impresionanta si este aproape de clientii sai avand reprezentante in peste 50 de tari si agentii proprii de vanzari in peste 20 de tari.

Racitoarele, pompele de caldura, uscatoarele de aer si sistemele de refrigerare sunt numai cateva exemple de aplicatii ce lucreaza mai eficient utilizand Schimbatoare de Caldura cu Placi Brazate (SCPB) de la SWEP, iar lista acestor aplicatii creste continuu.
Fiecare SCPB livrat de SWEP este verificat functional si are aprobari ale unor importante organizatii internationale cum ar fi CSA, KHK, UL si PED:
• Canada, Asociatia Canadiana de Standardizare (CSA)
• Japonia, Institutul Japonez Pentru Siguranta Gazului Sub Presiune (KHK)
• SUA, Laboratoarele Underwriters (UL)
• Europa, Directiva Pentru Echipamentele Sub Presiune (PED) 

INFORMATII GENERALE DESPRE SCHIMBATOARELE DE CALDURA

Schimbatoarele de caldura brazate (SCB) sunt disponibile intr-o gama variata, in functie de combinatia de materiale folosita, de variatia presiunii si de utilizare.
Materialele standard din care acestea se fabrica sunt: inox, brazate in vid, cu material de umplutura din cupru pur sau nichel. Materialele de baza care intra in componenta SCB SWEP indica deasemenea si tipul fluidelor pentru care acestea pot fi utilizate. De exemplu: ulei sintetic sau mineral, solventi organici, apa (dar nu apa de mare), amestecuri de glicol (etilen sau propilen glicol), fluide de racire. Este important de retinut ca, atunci cand este folosit un racitor natural, de exemplu amoniac, trebuie utilizat un SCB cu nichel.

Intotdeauna prima placa a SCPB Swep este marcata fie cu o sageata, fie cu un abtipild , fie stantata. Aceasta marcare are rolul de a indica partea din fata a schimbatorului si amplasarea circuitelor/canalelor de intrare si iesire. Sageata orientata in sus arata ca partea stanga reprezinta circuitul de intrare (F1, F3) iar partea dreapta reprezinta circuitul de iesire (F2, F4).
Circuitul de iesire contine un canal in plus si are deci o cadere de presiune usor mai scazuta.
Conexiunile F1/F2/F3/F4 sunt amplasate pe partea frontala a SCB, in timp ce conexiunile P1/P2/P3/P4 sunt amplasate pe partea dorsala. Aceasta ordine trebuie retinuta.

STRUCTURA SCPB


In principiu, SCPB sunt construite dintr-un pachet de placi ondulate, care formeaza in interior canale, montate intre pachetele frontale si dorsale. Pachetele frontale si dorsale sunt, la randul lor, formate din placa de acoperire, inele de etansare si placa de start sau de inchidere. Conexiunile pot fi adaptate conform dorintelor clientului. In timpul procesului de brazare in vid se formeaza o imbinare intre placi la fiecare punct de contact dintre ele. Prin acest proces se creaza un SCPB cu doua circuite separate.
Placile de start sau de inchidere se folosesc pentru etansarea spatiului dintre placa de acoperire si prima sau ultima placa ondulata. Numarul placilor de acoperire variaza in functie de valoarea presiunii SCPB si tipul si marimea acestuia.
Unele SCPB contin inele de etansare a spatiului dintre placa ondulata si placa de acoperire. La alte SCB inelele de etasare sunt integrate in placa de acoperire si prima/ultima placa ondulata.

CONFIGURAREA DEBITULUI

Fluidele pot trece prin SCPB in diferite moduri. Pentru SCPB cu curgere paralela sunt doua tipuri diferite de configurare a debitului: co-curent sau contracurent.

Circulatie in co-curent

Circulatie in contracurent

WhatsApp chat