Solutii De Curatare

Solutii de curatare

Avand in vedere experienta acumulata de specialistii nostri in activitatea de intretinere prin spalare chimica a instalatiilor termice de toate tipurile (clasice, murale, panouri solare, pompe de caldura, cazane de abur sau apa calda, etc), solutiile de curatare din gama pe care o oferim clientilor nostri, sunt special concepute pentru a servi oricarei probleme intalnite de instalatorii sau tehnicienii de service in practica profesionala, fiind proiectate si realizate pentru o curatare eficienta a elementelor colmatate, cu asigurarea unei protectii optime a partilor din care sunt confectionate instalatiile (cupru, bronz, aluminiu, inox, cauciuc etc).

Solutiile de curatare reprezinta compusi sau amestecuri de compusi chimici care au rolul de a elimina depunerile de piatra, malurile, magnetita, rugina si alte resturi, acumulate in interiorul echipamentelor integrate in instalatii termice, care conduc la scaderea randamentului de functionare si cresterea cosumului specific.

MARGAS INSTAL ofera o gama completa de solutii de curatare:

 

SOLAR PROTECT – ANTIGEL SUPERCONCENTRAT INSTALATII SOLARE

SOLAR PROTECT este un antigel superconcentrat pe baza de propilenglicol, compus deosebit de stabil, ce permite atat protectia la inghet a circuitelor termice pana la -36 °C cat si functionarea sistemului pana la 180 °C. Produsul este dedicat utilizarii in instalatiile solare caracterizate prin temperaturile ridicate la care pot functiona, astfel incat este necesara utilizarea unui agent termic special care sa garanteze un punct de fierbere ridicat.Inhibitorii de coroziune si stabilizatorii de pH cu care este tratat antigelul SOLAR PROTECT asigura protectia crescuta a materialelor din care sunt realizate componentele circuitului ( cupru, otel, inox, alama, cauciuc, etc.).Nu contine amine, nitriti, silicati, borati si fosfati, compusi interzisi de legislatia europeana de protectia mediului.
Mod de utilizare: Se foloseste in amestec cu apa demineralizata.
Densitate produs concentrat: 1,035-1,040 g/cm3.
Produsul se va utiliza ca atare sau in dilutie cu apa demineralizata.Raporturi de dilutie recomandate (vol.antigel:vol.apa)*:
– dilutie 3:2, ofera protectie la -36°C
– dilutie 1:1, ofera protectie la -33°C
– dilutie 2:3, ofera protectie la -22°C
– dilutie 1:4, ofera protectie la -10°CTermen de garantie in depozitare: 5 ani


SOLAR PROTECT S45 (-28°C) – ANTIGEL INSTALATII SOLARE

SOLAR PROTECT S45 este un antigel pe baza de propilenglicol ce asigura protectia la inghet la circuitelor termice pana la temperaturi de -28 °C. Produsul permite incarcarea rapida a instalatiilor fiind gata preparat pentru utilizarea in circuitele solare. Temperaturile ridicate de pana la 170 °C la care poate fi folosit, il recomanda in aplicatii precum sistemele solare.
SOLAR PROTECT S45 contine un mix de aditivi, inhibitori de coroziune si antispumanti care asigura protectia optima a elementelor din instalatie, prelungind astfel durata medie de exploatare a acestora.Nu contine amine,nitriti,silicati,borati si fosfati,compusi interzisi de legislatia europeana de protectia mediului.
Mod de utilizare: Se foloseşte atat ca atare, asigurand protectie la inghet pana la -28oC, sau în amestec cu apă demineralizată conform tabel . Densitate produs nediluat: 1,030-1,037 g/cm3Produsul se va utiliza ca atare sau in dilutie cu apa demineralizata.
Raporturi de dilutie recomandate (vol.antigel:vol.apa)*:
– ca atare, ofera protectie la -28°C
– dilutie 3:1, ofera protectie la -23°C
– dilutie 3:2, ofera protectie la -16°C
– dilutie 1:1, ofera protectie la -11°C
– dilutie 1:2, ofera protectie la -8°C
Termen de garantie in depozitare: 5 ani

CLEANEX SOLAR – Dezincrustant panouri solare

Solutie acida special conceputa pentru curatarea depunerilor formate in circuitele instalatiilor solare, caracterizate prin temperaturi ridicate de lucru, care favorizeaza descompunerea antigelurilor si formarea de maluri si polimeri insolubili.
CLEANEX SOLAR este aditivat cu inhibitori de coroziune care asigura protectia elementelor de fier, cupru, inox si aluminiu.Mod de utilizare: Se foloseste prin recirculare, in concentratie de 20%-50% , in functie de depunerile prezente.
Pentru recircularea in circuit folositi pompele speciale de curatare PROMAX, EVOLUTION sau ZUWA.
Dupa utilizare este necesara neutralizarea resturilor acide din circuitele curatate prin clatire succesiva cu apa si cu o solutie pe baza de NEUTRALYZER.
Produsul este recomandat uzului profesional
Ambalare: canistra 5kg (cod: LBXCLSL005), canistra 10kg (cod: LBXCLSL010)

CLEANEX PANSOL – Detergent dezincrustant exterior panouri solare

Solutie concentrata profesionala pentru curățarea suprafetelor externe active ale panourilor solare plane sau cu tuburi precum și cele fotovoltaice. Are efect antistatic. Conceput pentru a elimina depunerile de smog, grăsime, praf, funingine, polen, excremente de pasari. Produsul este concentrat ,ușor de utilizat, permite o curatare rapida si eficienta. Elimina scaderea de pana la 30% a randamentului oricarui panou solar datorata murdariei suprafetelor active. Nu ataca aluminiul,cuprul si garniturile din cauciuc.
Mod de utilizare: Se foloseste in concentratie normala de 15% sau pana la 30% la spalari grele. Se aplica cu dispozitivul de pulverizare. Se executa curatarea mecanica cu ajutorul unei lavete, perii sau cu un mop apoi se clateste cu apa.
Se recomanda curatarea panourilor solare de doua ori pe an.
Ambalare: canistra 5 kg (cod: LBXCLPS005), canistra 10 kg (cod: LBXCLPS010)

DOCTOR CLEANEX – Pachet intretinere chimica instalatie termica

Pachetul conţine un set de produse utilizate la întreţinerea uzuală a instalaţiei termice. Soluţiile facilitează executarea operaţiillor care permit exploatarea optimă a sistemelor de încălzire sau răcire asigurând: curăţarea tuturor elementelor de instalaţie (CLEANEX® INSTAL PLUS – 1 doză 290ml) şi protecţia împotriva depunerilor de calcar, nămol sau rugină din sistem ( INSTAL PROTECT PLUS-1 doză 290ml).
Kit-ul cuprinde şi un dispozitiv de dozare care permite încărcarea rapidă şi uşoară a soluţiilor în circuit.Mod de utilizare: Produsele sunt livrate sub forma unor doze tip “tub silicon” şi pot fi introduse în instalaţie prin racordarea dispozitivului de dozare (componentă a kit-ului) la ventilul de aerisire al unui calorifer.

CLEANEX INSTAL – Dezincrustant alcalin instalatie termica

Agent alcalin pentru inlaturarea rapida a reziduurilor mecanice si a depunerilor de mal din instalatiile care contin elemente realizate din fier, otel, cupru sau PPR. Contine substante tensioactive care permit inlaturarea slamurilor si a magnetitei din sistemul curatat. Imbunatateste circulatia agentului termic si optimizeaza transferul energetic.Utilizat in concentratiile recomandate, produsul nu ataca garniturile din cauciuc, fierul, cuprul sau inoxul.
Produsul este recomandat uzului profesional.Nu se utilizeaza la instalatii cu componente din zinc sau aluminiu.
Mod de utilizare: Se foloseste in solutii cu concentratie de 5-15%, in functie de depunerile prezente, prin recircularea in circuit cu pompele speciale de curatare PROMAX, EVOLUTION sau ZUWA.
Dupa utilizare instalatia se clateste bine cu apa pana la obtinerea unui pH neutru. In vederea scaderii nivelului bazic la o cota neutra, se poate utiliza NEUTRALYZER ACID.
Ambalare: canistra 5kg (cod:LBXCLIL005), canistra 10kg (cod:LBXCLIL010)

CLEANEX TOTAL – Dezincrustant acid instalatie termica

Solutie acida destinata curatarilor grele ale schimbatoarelor de caldura si boilerelor care prezinta depuneri de calcar, precum si pentru curatarea intregii instalatii care, in afara calcarului prezinta si depuneri de oxizi, magnetita si maluri. Inhibitorii de coroziune cu care este aditivat CLEANEX TOTAL asigura protectia optima a elementelor din fier, cupru, inox si aluminiu. Exceptie fac componentele din zinc si aliaje de zinc. Produsul contine antispumanti si indicatori colorimetrici care permit o utilizare usoara a acestuia in operatiunile de intretinere.
Mod de utilizare: Se foloseste in concentratie de 10%-25%, in functie de gradul de incrustare. Pentru recircularea in circuit folositi pompele speciale de curatare PROMAX, EVOLUTION sau ZUWA. Este normala aparitia unei usoare spumari la inceputul operatiei, datorate reactiei chimice de dizolvare a sarurilor de calciu si magneziu. Dupa utilizare este necesara neutralizarea resturilor acide din circuitele curatate prin clatire succesiva cu apa si cu o solutie pe baza de NEUTRALYZER.
Produsul este recomandat uzului profesional
Ambalare: canistra 5kg (cod: LBXCLTT005), canistra 10kg (cod:LBXCLTT010)

INSTAL PROTECT – Inhibitor de coroziune si antibacterian

Inhibitor de coroziune si antibacterian cu pH neutru pentru instalatii termice, formulat pe baza unui mix special de aditivi organici anti-coroziune. Produsul asigura protectia optima a instalatiilor care contin elemente realizate din aluminiu si aliaje aluminiu siliciu ,otel, fonta, cupru,inox si împiedica formarea bacteriilor în circuitele termice de incalzire. Inhibitorul are conductivitate electrica redusa si pH neutru, proprietati care determina protectia anticoroziva a componentelor metalice cu peste 30% fata de utilizarea apei demineralizate ca fluid termic. Prin formarea unei pelicule protectoare pe peretii incintelor prin care circula agentul termic, previne depunerea de piatra avand si proprietati anticrusta precum si aparitia fenomenelor de oxidare si electrocoroziune datorate utilizarii diverselor tipuri de componente metalice.
Aditivarea suplimentara cu biocid previne aparitia bacteriilor si ciupercilor in circuitele care lucreaza la temperaturi reduse ( incalzire in pardoseala). Inhibitorul este compatibil cu toate antigelurile termotehnice.Recomandari: Pentru asigurarea protectiei optime, inaintea introducerii inhibitorului in agentul termic, se recomanda spalarea instalatiei cu dezincrustantul din gama Chemstal aplicabil tipului instalatiei.
Mod de utilizare: Se dozeaza intre 1-2 litri de inhibitor, pentru fiecare 100 litri agent termic. Doza va creste functie de varietatea metalelor din care sunt confectionate componentele, duritate, temperatura de lucru. Supradozarea produsului nu produce perturbari ale sistemului. Asigura protectia sistemului pana la un an.
Ambalare: Flacon 1 kg (cod: LBXIPRB001), canistra 5 kg (cod: LBXIPRB005)


INSTAL PROTECT PLUS – Inhibitor de coroziune si zgomot pentru calorifere

Inhibitor de coroziune cu rol de pasivizant care prelungeste durata de viata a elementelor din instalatie prin impiedicarea aparitiei depunerilor de calcar si formarea unei pelicule protectoare impotriva fenomenului de coroziune si rugina. De asemenea impiedica formarea gazelor in calorifere si asigura o circulatie lipsita de zgomot a fluidului termic. Inainte de introducere se recomanda curatarea instalatiei cu CLEANEX® INSTAL PLUS INSTAL PROTECT PLUS este compatibil cu toate metalele și materiale plastice. Continutul unui cartus (290 ml) este suficient pentru un volum de pana la 100 litri. Produsul este compatibil cu antigelurile termotehnice.
Mod de utilizare:
1. Introduceti in sistem prin radiator cu un dispozitiv de incarcare ”tip silicon” INSTAL PROTECT MARGAS DOCTOR CLEANEX 1
2. Inchideti robinetele caloriferului ;
3. Eliminați o jumătate de litru de apă din sistem ;
4. Racordati la aerisitor un adaptor de 1/2 ” și introduceti intreg continutul tubului;
5. Odată ce concentratul a fost introdus, scoateti cartusul si remontati capacul aerisitorului ;
6. Produsul poate fi lasat in sistem si asigura protectie de pana la un an.
Ambalare: Flacon 290 ml

Adaptor de dozare – INSTAL PROTECT PLUS

Dispozitiv cu adaptor de 1/2 ” pentru conectarea dozei de CLEANEX ®INSTAL PLUS si INSTAL PROTECT PLUS la aerisitorul caloriferului.

OXI REDUCT – Inhibitor de zgomot si antioxidant

OXIREDUCT este un inhibitor de coroziune nonacid, cu rol de atenuator de zgomot, fenomen care apare datorită excesului de oxigen din apă. OXIREDUCT exercită şi un efect de reglator de pH prin complexare a compuşilor de calciu si magneziu care conduce la diminuarea posibilitaţii formării depunerilor de piatră. OXIREDUCT poate fi utilizat in instalatii cu elemente din orice tip de material, asigurand protectia optima a instalatiilor care contin elemente realizate din aluminiu si aliaje aluminiu siliciu ,otel, fonta, cupru,inox , PPR, cauciuc, etc. Prin absorbtia gazelor dizolvate existente in fluidele termice, reduce efectul de zgomot din instalatie, precum si aparitia fenomenelor de oxidare si electrocoroziune datorate utilizarii diverselor tipuri de componente metalice.
Recomandari: Pentru asigurarea protectiei optime, inaintea introducerii inhibitorului in agentul termic, se recomanda spalarea instalatiei cu dezincrustantul din gama de solutii oferita de MARGAS INSTAL, aplicabil tipului instalatiei.
Mod de utilizare: Se dozeaza 1-2 litri de inhibitor OXIREDUCT, pentru fiecare 100 litri agent termic din volumul total al apei din instalaţie, astfel încât pH-ul să fie între 8 – 8,5. Pentru măsurarea pH-ului, se utilizează Kitul de testare nivel de aciditate (pH).
Ambalare: Flacon 1 kg (cod: LBXOXRE001), canistra 5 kg (cod: LBXOXRE005)

TERMO PROTECT – ANTIGEL SUPERCONCENTRAT INSTALATII TERMICE

TERMO PROTECT este un antigel superconcentrat pe baza de monoetilenglicol ce asigura protectia crescuta la inghet a circuitelor termice. Produsul este adecvat utilizarii in orice instalatie de incalzire care functioneaza la temperatura maxima de 102 °C, permitand un raport crescut de dilutie cu apa, in functie de regimul de exploatare dorit.Inhibitorii de coroziune si aditivii stabilizatori de pH cu care este tratat TERMO PROTECT optimizeaza protejarea materialelor din care sunt realizate componentele circuitului (cupru, fier, inox, aluminiu, alama, cauciuc, etc) si asigura o buna functionare a pompelor de circulatie din instalatie.
Antigelul este colorat intens pentru a constitui un indicator de toxicitate in cazul patrunderii accidentale in circuitul de ACM.Nu contine amine, nitriti, silicati, borati si fosfati, compusi interzisi de legislatia europeana de protectia mediului.
Mod de utilizare: Se foloseste in amestec cu apa demineralizata. Densitate produs concentrat: 1,11-1,14 g/cm3Produsul se va utiliza doar in dilutie cu apa demineralizata.
Raporturi de dilutie recomandate (vol.antigel:vol.apa)*:
– dilutie 3:2, ofera protectie la -44°C
– dilutie 1:1, ofera protectie la -36°C
– dilutie 2:3, ofera protectie la -26°C
– dilutie 1:2, ofera protectie la -20°CTermen de garantie in depozitare: 5 ani

TERMO PROTECT T35 (-25°C) – ANTIGEL INSTALATII TERMICE

TERMO PROTECT T35 este un antigel pe baza de monoetilenglicol ce asigura protectia la inghet a circuitelor termice pana la temperaturi de -25 °C. Produsul este adecvat utilizarii in orice instalatie de incalzire care functioneaza la temperatura maxima de 102°C, permitand un raport crescut de dilutie cu apa, in functie de regimul de exploatare dorit. Inhibitorii de coroziune si aditivii stabilizatori de pH cu care este tratat TERMO PROTECT T35 optimizeaza protejarea materialelor din care sunt realizate componentele circuitului (cupru, fier, inox, aluminiu, alama, cauciuc, etc) si asigurand o buna functionare a pompelor de circulatie din instalatie.
Antigelul este biodegradabil si contine indicatori de toxicitate.Nu contine amine, nitriti, silicati, borati si fosfati, compusi interzisi de legislatia europeana de protectia mediului.
Produsul se va utiliza ca atare sau in dilutie cu apa demineralizata.Raporturi de dilutie recomandate (vol.antigel:vol.apa)*:
– ca atare, ofera protectie la -25°C
– dilutie 2:1, ofera protectie la -20°C
– dilutie 1:1, ofera protectie la -10°C
– dilutie 1:2, ofera protectie la -5°CTermen de garantie in depozitare: 5 ani


FLOOR PROTECT – ADITIV PLASTIFIANT PENTRU SAPA

Aditiv plastifiant profesional reducator de apa, formulat special pentru şapele care acopera instalatiile de incalzire prin pardoseala. Utilizat in amestec cu cimentul aditivul confera o elasticitate superioara sapei crescand maleabilitatea si rezistenta mecanica la vibratii prin actiunea de eliminare rapida a aerului existent in beton. Amestecul asigura un contact mai bun cu circuitele de incalzire in pardoseala, optimizand transferul termic. Aditivul de sapa FLOOR PROTECT este complet solubil in apa, nu contine cloruri si nu corodeaza structuri sau echipamente metalice.Produsul poarta marcaj CE si este formulat conform SR EN 934-2 T2 , fiind compatibil cu toate varietatile de ciment recomandate la realizarea instalatiilor cu incalzire prin pardoseala.
Mod de utilizare : Se dozeaza in proportie de 0,5% – 1% din cantitatea totala de ciment ( la 100 kg ciment adaugati intre 0,5 si 1 kg aditiv) Pentru eficienta maxima, se recomanda amestecarea prealabila a materialelor prafoase ( ciment si agregate) cu minim 70% din cantitatea de apa. Se introduce in acest amestec aditivul si se malaxeaza 3-5 minute pana la omogenizare. Se adauga restul de apa pana la obtinerea consistentei dorite. Amestecul isi pastreaza lucrabilitatea timp de pana la 90 minute.

BIO REDUCT – Concentrat antibacterian pentru incalzire in pardoseala

BIO REDUCT este un biocid si fungicid necoroziv cu gamă largă de aplicare, special destinat îndepărtarii algelor şi bacteriilor din instalaţii termice, incalzire in pardoseala, panouri solare sau pompe de caldură. Produsul este capabil sa rezolve problemele tipice datorate cresterii microbiologice in instalatii cum ar fi: mirosuri neplacute, coroziuni ale colectoarelor si schimbatoarelor, blocarea robinetelor, conductelor si schimbatoarelor de caldura, prelungind durata de viata a acestora.
BIO REDUCT este compatibil cu toate materialele prezente in mod normal in instalatie, inclusiv aluminiul si aliajele sale precum si cu orice tip de antigel din gama CHEMSTAL.Recomandari: Pentru asigurarea protectiei optime, inaintea introducerii inhibitorului in agentul termic, se recomanda spalarea instalatiei cu dezincrustantul din gama CHEMSTAL aplicabil tipului instalatiei.

Mod de utilizare :
Daca instalatia este noua se dozeaza intre 0.5 – 1 litru de BIO REDUCT la 100 litri de apa din sistem cu scop preventiv Daca instalatia este contaminata, 1-2 litri de BIO REDUCT la 100 litri de apa din sistem lasand sa actioneze pana la 24 ore cu pompa de circulatie.
In vederea protejării anticorozive a părţilor metalice ale centralei, în cazul în care instalaţia nu se umple cu antigel, se recomandă utilizarea inhibitorului de coroziune INSTAL PROTECT.
Ambalare: Flacon 1 kg ( cod: LBXBIOR001); canistra 5 kg (cod: LBXBIOR005)

CLEANEX Fe – Cu – Dezincrustant centrala termica

Solutie acida destinata curatarii depunerilor de calcar din schimbatoarele de caldura ale centralelor termice si de pe alte elemente colmatate din instalatie. Inhibitorii de coroziune cu care este aditivat CLEANEX Fe-Cu, asigura protectia optima a elementelor din fier si cupru. Produsul contine antispumanti si indicatori colorimetrici care permit o utilizare usoara a acestuia in operatiunile de intretinere, prin recircularea cu pompe de curatare chimica in circuitul cu depuneri. De asemenea contine substante tensioactive care permit inlaturarea mizeriei din sistemul curatat. Produsul este recomandat uzului profesional.Mod de utilizare: Se foloseste in solutii cu concentratie de 10-25%, in functie de depunerile calcaroase prezente. Pentru recircularea in circuit folositi pompele speciale de curatare PROMAX, EVOLUTION sau ZUWA. Este normala aparitia unei usoare spumari la inceputul operatiei, datorate reactiei chimice de dizolvare a sarurilor de calciu si magneziu. Dupa utilizare este necesara neutralizarea resturilor acide din circuitele curatate prin clatire cu o solutie pe baza de NEUTRALYZER. Este interzisa deversarea la canal a produsului inainte de a fi neutralizat!
Ambalare: canistra 5 kg (cod: LBXCLFC005), canistra 10 kg (cod: LBXCLFC010)

CLEANEX Fe-Cu PLUS – Dezincrustant cu actiune rapida centrala termica

CLEANEX Fe-Cu PLUS este o soluţie acidă cu actiune rapida, destinată curăţării depunerilor de calcar ( piatra) din schimbatoarele de căldură ale centralelor termice şi de pe elementele colmatate din instalaţie. Inhibitorii de coroziune cu care este aditivat CLEANEX Fe–Cu Plus asigură protecţia optimă a elementelor din fier ,otel şi cupru.Produsul este imbunatatit cu catalizatori cu rol de acceleratori de reactie pentru scurtarea timpului de lucru cu 30% fata de produsul clasic. Cleanex Fe-Cu Plus conţine antispumanţi şi indicatori colorimetrici care permit o utilizare usoară a acestuia în operaţiunile de întreţinere, prin recircularea în circuitul cu depuneri. De asemenea conţine substanţe tensioactive care permit înlăturarea mizeriei din sistemul curăţat. Pentru curatarea combinata a schimbatorului de caldura si a instalatiei care prezinta depuneri combinate( calcar, praf, magnetita, resturi uleioase), se recomanda utilizarea prealabila a produsului Cleanex Instal.Mod de utilizare: Se foloseşte în soluţii cu concentraţie de 5 -25%, în funcţie de depunerile calcaroase prezente. Se recomanda utilizarea pompelor de spalare cu rezervor din plastic PROMAX, EVOLUTION sau ZUWA . După utilizare este necesară neutralizarea resturilor acide din circuitele curăţate prin clătire cu o soluţie pe bază de NEUTRALYZER. Este normala aparitia unei spumari la inceputul operatiei, datorate reactiei chimice de dizolvare a sarurilor de calciu si magneziu. Este interzisă deversarea la canal a produsului înainte de a fi neutralizat!
Ambalare: bidon 1 kg (cod: LBXCLFCP01) canistra 5 kg (cod: LBXCLFCP05).

GEO PROTECT – ANTIGEL SUPERCONCENTRAT PENTRU INSTALATII GEOTERMALE

GEO PROTECT este un antigel superconcentrat pe baza de propilenglicol, compus deosebit de stabil, ce permite protectia la inghet a circuitelor termice pana la -32°C. Produsul este dedicat utilizarii in instalatiile cu pompe de caldura. Acestea sunt caracterizate prin regimul scazut al temperaturilor de functionare din circuitul primar, astfel incat este necesara utilizarea unui agent termic special.Inhibitorii de coroziune si stabilizatorii de pH cu care este tratat antigelul GEO PROTECT asigura protectia crescuta a materialelor din care sunt realizate componentele circuitului ( cupru, otel, inox, alama, cauciuc, etc.).
Produsul se utilizeaza in diverse dilutii, in functie de aplicatie.Nu contine amine, nitriti, silicati, borati si fosfati, compusi interzisi de legislatia europeana de protectia mediului.
Produsul se va utiliza doar in dilutie cu apa demineralizata.Raporturi de dilutie recomandate (vol.antigel:vol.apa)*:- dilutie 1:1, ofera protectie la -36°C
– dilutie 2:3, ofera protectie la -22°C
– dilutie 3:7, ofera protectie la -17°C
– dilutie 1:4, ofera protectie la -10°CTermen de garantie: 5 ani


CLEANEX INOX-AL – Dezincrustant centrala termica cu condensare

Solutie acida destinata curatarii depunerilor de calcar din schimbatoarele de caldura ale centralelor termice si de pe alte elemente colmatate din instalatie. Inhibitorii de coroziune cu care este aditivat CLEANEX (Inox, Al) asigura protectia optima a elementelor din fier, fonta, cupru, inox si aluminiu.Produsul contine antispumanti si indicatori colorimetrici care permit o utilizare usoara a acestuia in operatiunile de intretinere, prin recircularea cu pompe de curatare chimica in circuitul cu depuneri. De asemenea contine substante tensioactive care inlatura mizeria din sistemul curatat. Produsul este recomandat uzului profesional.Mod de utilizare: Se foloseste in solutii cu concentratie de 10-25%, in functie de depunerile calcaroase prezente. Pentru recircularea in circuit folositi pompele speciale de curatare PROMAX, EVOLUTION sau ZUWA. Este normala aparitia unei usoare spumari la inceputul operatiei, datorate reactiei chimice de dizolvare a sarurilor de calciu si magneziu. Dupa utilizare este necesara neutralizarea resturilor acide din circuitele curatate prin clatire cu o solutie pe baza de NEUTRALYZER. Este interzisa deversarea la canal a produsului inainte de a fi neutralizat!
Ambalare: canistra 5kg (cod: LBXCLIA005), canistra 10kg (cod: LBXCLIA010)

CONDENS PROTECT -Fluid termic incalzire in pardoseala / centrala cu condensare

CONDENS PROTECT este un fluid termic special aditivat pentru functionarea in conditii optime a instalatiilor echipate cu centrale in condensare si sistemelor de incalzire prin pardoseala asigurand o tripla protectie a echipamentului prin:1. Protectia anticoroziva cu peste 30% mai mare decat a apei demineralizate printr-un pachet de aditivi de ultima generatie, care previne uzura prematura a materialelor din care sunt realizate componentele circuitului ( cupru, inox, fonta, aluminiu, alama, cauciuc, etc.)2. Protectia termodinamica, a intregii instalatii si functionarea corespunzatoare a pompelor de circulatie pana la temperaturi de -10°C ;

3. Protectia impotriva aparitiei si distrugerea celor mai rezistente forme de alge şi bacterii.

Nu contine amine, nitriti, silicati, borati si fosfati, compusi interzisi de legislatia europeana de protectia mediului.

Produsul se va utiliza ca atare pentru a asigura protectia optima a sistemului.

Termen de garantie in depozitare: 5 ani

Ambalare: canistra 5 kg (cod: LBXCP10005), canistra 10 kg (cod: LBXCL10010), canistra 20 kg (cod: LBXCP10020), butoi 220 kg (cod: LBXCP10220)

WhatsApp chat