Prezentare: montarea incalzirii in pardoseala – 1

Incalzirea prin pardoseala cu agent termic reprezinta o solutie excelenta de a va incalzi locuinta. Odata cu implementarea acestui sistem caldura va fi transmisa uniform prin tuburile care au fost montate in sapa de beton a pardoselii, propagandu-se, ulterior, in toata locuinta. Principalul avantaj al acestui sistem de incalzire il constituie faptul ca se obtine eficienta maxima in incalzirea camerei. Confortul va fi resimtit la maxim prin pardoseala calda, aceasta propagand caldura pe o suprafata mult mai intinsa.

Sistemele de incalzire prin pardoseala care utilizeaza apa drept au avantajul de a fi mai economice din punct de vedere al energiei utilizate fata de un sistem clasic. Agentul termic este incalzit la o temperatura mai scazuta, undeva spre 50°C, decat pentru sistemele clasice de incalzire care incalzesc apa pana la 60°C sau chiar mai mult. Astfel se poate ajunge ca incalzirea prin pardoseala cu agent termic sa poata fi deservita si de boilere, pompe de caldura si, partial, chiar de sisteme solare. Iata care sunt pasii de urmat pentru montarea sistemului de incalzire:

Pasul 1. Planificarea spatiului – trebuie sa stii care este dimensiunea camerelor si apoi sa planifici traseul conductelor cu apa sau a covoarelor electrice, astfel incat sa stii cate materiale trebuie sa folosesti.

Pasul 2. Montarea casetelor pentru distribuitorul de incalzire – acestea trebuie montate mai sus decat teava din pardoseala, astfel incat sa permita evacuarea aerului din tuburi. Acum sunt stabilite si locurile unde vor fi montati senzorii de caldura, in care sistemul de incalzire este automatizat.

Pasul 3. Instalarea sistemului de incalzire – mai intai trebuie intinsa folia anticondens si apoi stratul izolator. Sunt montate apoi conductele cu apa.

Pasul 4. Verificarea sistemului de incalzire – urmatorul pas este umplerea conductelor cu apa si verificarea presiunii, in cazul in care ai ales un sistem de incalzire termic.

Pasul 5. Finisarea pardoselii – urmeaza turnarea unei sape subtiri, de 3- 5 cm, si apoi montarea pardoselii. In cazul parchetului ar trebui sa alegi un parchet termorezistent. In cazul in care optezi pentru incalzirea electrica, materialele folosite la turnarea sapei trebuie sa permita transferul termic.

WhatsApp chat