Aproape toti clientii au aceeasi temere: daca incalzirea in pardoseala nu este suficienta pentru a acoperi necesarul termic al casei?
Pentru ca este o intrebare pe care majoritatea oamenilor o au inainte de a alege acest sistem, ne facem datoria si dam cateva explicatii care sa va ajute in alegerea sistemului de incalzire.

Calculator pret

Calculator pret

Intre casele ce se construiesc in zilele noastre si cele care se construiau cu zece ani in urma exista diferente mari.
Acum 10-15 ani existau putine case ce aveau un necesar de caldura mai mic de 80W/mp, ceea ce ridica probleme cand voiai sa o incalzesti exclusiv cu incalzirea in pardoseala, dar in zilele noastre putine case sunt cele al caror necesar de caldura depaseste valoarea de 50W/mp.
In aceasta situatie deja nu mai putem vorbi de probleme pentru ca incalzirea in pardoseala are, in functie de materialul cu care este finisata (acoperita) , puterea de incalzire dupa cum urmeaza:
– 110W/mp in cazul gresiei,
– 75-90W/mp in cazul parchetului triplu stratificat-laminat,
– 55-75W/mp in cazul mochetei.Pardoseala TECE 121 (Small)Pardoseala TECE 118 (Small)
O casa construita, la momentul actual, din caramida de 30cm eficienta, cu o izolatie de 10 cm (polistiren sau vata minerala) are un necesar de caldura de maxim 45W/mp, ceea ce ne demonstreaza noua ca indiferent de situatie sau de finisajul ales, incalzirea in pardoseala acopera necesarul termic fara sa fie nevoie sa mai adaugam calorifere.
La urmatoarea intrebare: MAI AM NEVOIE DE CALORIFERE DACA IMI PUN INCALZIRE IN PARDOSEALA??? raspunsul nostru este unul singur: NU!!!
Cei care sustin ca incalzirea in pardoseala nu face sunt invitati sa ia un creion, o coala de hartie si sa calculeze un necesar termic real, nu “modelul romanesc de 50W/mc” pentru ca nu acestea sunt normele de calcul ale unui necesar de caldura.