Toti clientii cate au montat un astfel de sistem nu au ezitat nici-o secunda sa puna interbarea aceasta cand a fost vorba despre posibilitatea de a se sparge o teava.

 

  • Trebuie sa demontez toata pardoseala?
  • Se strica tot parchetul?
  • Ce fac daca teava e in perete sau plafon?
  • Sparg iar, fac mizerie, care sunt costurile pentru reparatii?
  • Ma mai costa inca o data sistemul deincalzire in pardoseala?
  • Pun un sistem nou?

Calculator pret

Calculator pret


Cate intrebari….probabil atatia bani…

       Pai sa va raspundem: nu aveti deloc de ce sa va sperie aceste intrebari! CHIAR DELOC…
Cei mai multi furnizori de sisteme de incalzire in pardoseala recomanda, in general, sa nu se faca imbinari in pardoseala cu scuza ca e mult mai sigur asa. Oare de ce? Motivul este unul singur: respectivii producatori nu au si sistem special pentru astfel de imbinari, sau teava pe care o furnizeaza nu suporta astfel de imbinari. Altii nu garanteaza pentru imbinari si deci nici pentru lucrare in sine.

rautherms1

Teava rehau Rautherm S

REHAU este singurul producator care garanteaza acest tip de imbinare, il trece in certificatul de garantie si in polita de asigurare pe care o elibereaza la sfarsitul unei lucrari (bineinteles vorbim aici doar despre lucrarile executate de o firma agreata).

Ca sa poata fi realizate imbinarile, teava pe care o utilizam trebuie sa fie de tip PE-Xa.
       Tehnologia tevii PE-Xa te protejeaza la indoire, deoarece aceasta are o rezistenta mecanica superioara fata de tevile PE-Xb sau PE-Xc. Din acest motiv, imbinarea cu manson alunecator pentru incalzirea in pardoseala care beneficiaza de aceeasi garantie, precum teava si are o durata de viata mai mare decat teava in sine, fiind facuta din alama (nu corodeaza in timp).
Faptul ca aceasta teava are memoria formei, ne protejeaza de unele greseli pe care alti instalatori le pot face, lucru care se intampla tot mai frecvent.
Sistemul de „imbinare cu manson alunecator” ofera astfel avantajul reducerii pierderilor la teava, repartiilor in cazul avariilor produse in santier sau modificarii circuitului dupa finalizarea acestuia.

water-damaged-flooring

Pachet deteriorat de apa

Asadar, revenid la intrebarea cea mai apasatoare, ce fac  daca o teava se sparge, cu siguranta nu este nevoie sa scoateti toata incalzirea in pardoseala, lucru care se intampla la sistemele care nu se pot imbina. Pierderea de agent termic in pardoseala se gaseste cu mare precizie, de ordinul centimetrilor, cu ajutorul unei camere in termoviziune pe care firma noastra vi-o pune la dispozitie. In cazul in care va confruntati cu o astfel de problema, recomandarea noastra este sa apelati la o firma specializata in domeniu, agreata de producator si care detine toate echipamentele necesare unei astfel de interventii.

Am intalnit insa si cazuri in care teava a fost sparta de alte lucrari ulterioare realizate in casa sau alte firme care au facut alte tipuri de lucrari in casa si clientul s-a trezit pus in situatia de a remedia problema in timp foarte scurt.
Asadar, va recomandam sa lucrati doar cu specialisti, nu credeti chiar tot ce altii incearca sa va vanda si luati in considerare ca reducerea costurilor cu interventiile in astfel de cazuri (prin apelarea la firme nespecializate) va poate scoate ulterior din buzunar o suma mult mai mare de bani.