Aceasta intrebare ii chinuie pe multi dinte cei ce isi doresc un astfel de sistem de incalzire…deci a venit momentul sa tratam acest subiect care inca mai sperie orice potential cumparator de incalzire in pardoseala… CE FAC DACA SE SPARGE O TEAVA LA INCALZIREA IN PARDOSEALA? TREBUIE SA SCOT TOATA INCALZIREA DIN PARDOSEALA DACA SE SPARGE? CUM VAD UNDE S-A SPART TEAVA?

Aproape toti furnizorii recomanda sa nu facem imbinari in pardoseala pe motiv ca e mai sigur (ascunzand, defapt, motivul real pentru care nu recomanda aceste tipuri de imbinari)…Realitatea este ca nu orice teava suporta imbinari, unii dintre producatori nu au sistem de imbinare (care sa fie agrementat)….sau altii au, dar nu il garanteaza.
Rehau a dezvoltat un tip de imbinare sigur pentru pardoseala :”Imbinarea cu manson alunecator” pe care va invit sa o urmariti in filmuletul de mai jos:
(Lucrarea este realizata de firma noastra in colaborare cu REHAU POLYMER ROMANIA in laboratorul de instalatii in cadrul UNIVERISTATII TEHNICE DE CONSTRUCTII BUCURESTI-FACULTATEA DE INSTALATII)
Doar tehnologia PE-Xa protejeaza teava la indoire, avand o rezistenta mecanica superioara celei de la PE-Xb sau PE-Xc. Acesta este motivul pentru care REHAU a dezvoltat si a patentat asa numita imbinarea cu manson alunecator pentru incalzirea in pardoseala, care beneficiaza de aceeasi garantie ca si teava si are o durata de viata mai mare decat teava in sine, fiind facuta din alama (deci nu este expusa coroziunii agentului termic din pardoseala de-a lungul timpului)
rautherms
REHAU este singurul producator care garanteaza acest tip de imbinare, il trece in certificatul de garantie si in polita de asigurare pe care o elibereaza la sfarsitul unei lucrari (!!! numai in cazul in care aceasta lucrare este executata de o firma agreata).
Fiind o teava cu memoria formei, teava PE-Xa ne protejeaza si la eventualele greseli de montaj pe care le mai fac instalatorii in santiere.
Avantajele pe care le are un astfel de sistem de „imbinare cu manson alunecator” sunt nenumarate, incepand de la reducerea pierderilor la teava, reparatii in cazul avariilor produse in santier sau modificare a circuitului dupa finalizarea acestuia.
Concluzia ar fi urmatoarea: daca o teava se sparge nu este nevoie sa scoateti toata incalzirea in pardoseala cum se intampla la sistemele care nu se pot imbina. Precizia cu care se poate gasi o eventuala pierdere de agent termic in pardoseala este de ordinul centimetrilor cu ajutorul unei camere in termoviziune cu care firma noastra este dotata. Daca apare vreodata o astfel de situatie la sistemul de incalzire in pardoseala va recomandam sa apelati la o firma specializata, dotata cu aparatura si scule corespunzatoare. Pe un santier, din pacate, mai avem contacte si cu oameni rau intentionati al caror unic scop este acela de a face rau. O situatie intalnita de noi a fost atunci cand un electrician, care a mai avut de facut niste modificari la instalatia electrica, a perforat din greseala o teava a sistemului de incalzire in pardoseala. In loc sa spuna, a prefereat sa astupe gaura cu un „cep” de lemn, care dupa 6 ani a putrezit si a inceput sa curga. In urma solicitarii clientului o echipa de service s-a deplasat in locatie si a remediat aceasta situatie.