Pai este o intrebare foarte buna, tinand cont de faptul ca solicitam oferte de la cel putin 20 de furnizori de astfel de servicii: unele mai scumpe, altele mai ieftine… cum o alegem deci pe cea mai buna oferta de incalzire in pardoseala dintre toate ?

Daca intrebam furnizorul … niciunul dintre ei nu ne va spune ca produsul pe care il vinde sau sau serviciul pe care il presteaza sunt de slaba calitate, sau mai mult decat atat sa te trimita la concurenta… deci cum procedam cand facem selectia?rautherms1
In aceasta alegere trebuie sa tinem cont de anumiti parametri:
1. Tipul de teava utilizata pentru incalzirea in pardoseala:
Pe piata la momentul actual teava tip PE-Xa este indiscutabil cea mai buna si cu cea mai lunga durata de viata… Din pacate, deja au aparut in piata asa-numiti „producatori” de PE-Xa la preturi mai mici chiar decat la cea tip PE-Xb, care nu pot demonstra exact provenienta tevii, tara de origine sau normele pe care le respecta in procesul de fabricatie. S-a constatat nu de mult ca, multi din cei care vand teava PE-Xa, nu au nici o legatura cu calitatile acestui produs si ma refer aici la gradul de reticulare, mai ales in conditiile in care China produce orice si copiaza orice. Cel mai usor lucru pe care il poti face este sa aplici o inscriptie pe teava cu PE-Xa decat sa o fabrici PE-Xa. Mare atentie sunt doar cativa producatori in Europa care intr-adevar fabrica acest tip de teava si pot fi numarati pe degete.
2. Experienta si vechimea firmei care executa:
O incalzire in pardoseala buna este aceea care este corect dimensionata si montata….si oricat de buni cititori ar fi unii, incalzirea in pardoseala este un „job” la care experienta are o mare pondere. Extrem de important aici este portofoliul de lucrari al firmei ce executa lucrarea.IMG_2151
Recomandarea noastra ar fi aceea de a face vizite clientilor multumiti, mai ales daca va construiti casa intr-o zona in care mai exista case cu astfel de sistem montat in apropierea dvs. Verificati relatia firmei cu clientii sai de-a lungul timpului … cei care au acest sistem de cel putin 4-5 ani, daca sunt sau nu multumiti. Dupa o lucrare clientii de regula mai au intrebari, solicitari, iar daca firma nu mai raspunde este tare neplacut (acestea sunt semnalele din piata, din partea clientilor, care dupa ce au terminat o lucrare si au platit nu mai dau de cei care au executat lucrarea)
3. Dotarile firmei pentru montaj:
In ziua de azi lucrarile nu mai pot fi executate cu un ciocan si o dalta, desi unii inca se mai lauda ca o fac. Un bun executant trebuie sa fie capabil sa faca o proba de presiune la 10Barr, sa incarce o instalatie de incalzire in pardoseala fara aer, sa poata identifica eventuale pierderi de agent termic fie ele si pe timp de iarna (camera in termoviziune).
Iar ca sa poti face toate acestea ai nevoie de anumite echipamente!4. Relatia firmei executante cu producatorul:
Acesta este lucrul care se poate verifica foarte usor printr-un simplu telefon.
Multi sunt cei care se lauda ca sunt parteneri REHAU, isi afiseaza pe siteuri tot felul de diplome contracfacute, iar cand suni la reprezentanta REHAU nimeni nu a auzit de ei.
Relatia cu producatorul este foarte importanta cand vine momentul sa rezolvi ceva pe garantie… Cu totii stim ca vanzatorii au „glasul dulce” cand vand marfa….si tare „ascutit” cand e vorba sa rezolve ceva pe garantie…