Daikin, lider de piaţă în tehnologia pompelor de căldură, cu o experienţă de peste 90 de ani în proiectarea şi fabricarea de tehnologii inovatoare de încălzire şi răcire, partener MARGAS INSTAL, îşi extinde gama de sisteme de acest tip cu Altherma 3 H MT, noua pompă de căldură hidro-split de temperatură medie fiind disponibilă pe 16 pieţe din Europa Centrală şi de Est. Concepută pentru a înlocui în primul rând cazanele pe combustibil fosil sau gaz din casele construite în anii 90′, în care sistemele de încălzire din surse fosile sunt încă foarte comune, Altherma 3 H MT este ideală şi pentru încălzirea clădirilor rezidenţiale noi, conform unui comunicat remis redaţiei.

O investiţie în confort şi economii de energie, noua pompă de căldură aer-apă Altherma 3 H MT asigură încălzire, răcire şi apă caldă instant, utilizând mai puţină energie. Echipată cu tehnologii inovatoare pentru funcţionare silenţioasă, pompa este ideală pentru proprietarii de locuinţe care doresc să-şi modernizeze boilerul sau sistemul tradiţional de încălzire utilizând o soluţie mai ecologică şi mai rentabilă.

„Altherma 3 H MT vine ca o extensie de gamă pentru Daikin Altherma 3 H HT şi este un pas înainte în misiunea noastră de a avea o pompă de căldură în fiecare casă şi, în acest caz, de a înlocui integral cazanele pe gaz din casele construite recent. Suntem bucuroşi să oferim această nouă unitate care este fabricată în Europa pentru piaţa europeană. Flexibilitatea, eficienţa, rentabilitatea investiţiei pe termen lung şi impactul redus asupra mediului sunt doar câteva dintre motivele pentru care tot mai mulţi români caută să înlocuiască echipamentele mai vechi de încălzire cu pompe de căldură care utilizează energie regenerabilă. Cifra noastră de afaceri pe segmentul pompelor de căldură s-a dublat în anul fiscal trecut, iar tendinţa ascendentă a vânzărilor continuă”, spune Daniel Vasile, Managing Director Daikin România.

Funcţionare silenţioasă şi rezultate impresionante, chiar şi în timpul iernii

Gama Altherma 3 H MT este concepută pentru a face faţă celor mai severe condiţii climatice. Sistemul funcţionează chiar şi la temperaturi de până la -28°C şi poate să asigure o temperatură de ieşire a apei (LWT) de 65°C la o temperatură exterioară de -15°C, bazându-se doar pe pompa de căldură şi pe protecţia completă împotriva îngheţului a unităţii sale exterioare. Combinată cu sistemele de încălzire prin pardoseală sau cu radiatoare, Altherma 3 H MT este cea mai nouă soluţie fiabilă pentru înlocuirea sistemelor de încălzire învechite. Datorită designului său modern este potrivită şi pentru locuinţele noi de până la 400 de metri pătraţi. O grilă orizontală neagră acoperă întreaga placă frontală, mascând complet ventilatorul, în timp ce finisajul gri mat permite unităţii să se integreze în orice spaţiu.

Daikin Altherma 3 H MT este una dintre cele mai silenţioase pompe de căldură din categoria sa. În modul nivel de zgomot standard, unitatea produce o presiune sonoră de 38 dBA la o distanţă de 3 metri, cu o reducere la 35 dBA în modul de sunet scăzut. Reducerea dublă a sunetului se realizează prin izolaţia cu 3 straturi şi tampoanele din cauciuc dintre placa inferioară şi placa de vibraţii, care absorb şi izolează sunetele emise de compresor în timpul funcţionării. La încălzirea spaţiului se încadrează în clasa energetică A+++ (maximum) şi la un A+ (maximum) pentru apa caldă menajeră.

Ca o extensie a gamei de produse Daikin Bluevolution, noua pompă de căldură Daikin Altherma 3 H MT foloseşte revoluţionarul agent frigorific R-32, cu un potenţial de încălzire globală mai mic (GWP). Agentul frigorific există numai în unitatea exterioară permiţând o instalare uşoară şi necesitând doar o conexiune pe partea de apă. Daikin este prima companie din lume care a lansat pompe de căldură echipate cu R-32, care este echivalent în putere cu agenţii frigorifici standard, dar atinge o eficienţă energetică ridicată şi emisii scăzute de CO2 . Fiind uşor de recuperat şi reutilizat, R-32 reprezintă soluţia perfectă pentru atingerea noilor obiective europene privind emisiile de CO2.

Control inteligent, din orice locaţie

Seria Altherma 3 H MT se poate utiliza cu diferite aplicaţii de tip Smart Grid, cum ar fi stocarea energiei electrice auto-generate sub formă de energie termică (de exemplu, sub formă de apă caldă menajeră). Combinaţia cu panouri solare termice este, de asemenea, posibilă.

Altherma 3 H MT oferă trei tipuri de unităţi interioare astfel încât să răspundă oricăror cerinţe climatice:

– Seria ECH₂O de unităţi combi de podea vine cu un acumulator de căldură integrat pentru apă potabilă, care este deschisă la surse suplimentare de căldură;

– Unitatea de podea seria F are cu rezervor integrat de stocare a apei, cu un spaţiu mic şi o înălţime redusă;

– Unitatea montată pe perete din seria W permite o aplicaţie flexibilă pentru sisteme de tip „cascadă” fiind şi o soluţie hibridă pentru sistemele de încălzire existente.

Accesati canalul nostru de YOUTUBE pentru a vedea instalarea unei pompe de caldura Daikin cu echipa MARGAS INSTAL.

Material preluat din bursa.ro.