La momentul actual, pe piata romaneasca, gasim o varietate de modele si tipuri de placa cu nuturi pentru incalzirea in pardoselala. Asa cum modelele sunt diferite si preturile acestora difera destul de mult. Preturile pornesc de undeva de la 7 euro/mp si ajung la 12-13 euro/mp. Diferenta dintre acestea insa este enorma, iar aici nu ne referim doar la pret ci la functionalitatea si calitatea placii respective!

Calculator pret

Calculator pret

Placa cu nuturi destinata sistemelor de incalzire in pardoseala poate avea sau nu izolatie, poate avea rezistenta diferita la compresiune, se poate utiliza pentru anumite dimensiuni de teava si pasul de montaj al tevii poate fi deasemenea diferit.
O sa va puneti intrebarea: si daca exista atatea variante de placi cu nuturi, de ce sa aleg tocmai VARIONOVA?

 Pai, raspunsul il primiti aici, dar mai intai: alegeti Varionova pentru ca Rehau este lider mondial pe acest segment de piata si pentru ca este singura placa cu nuturi care permite asezarea tevii chiar si pe diagonala!            Placile cu nuturi sunt fabricate din polistiren de inalta densitate- EPS (polistiren expandat) si sunt ideale pentru sistemele de incalzire in pardoseala cu agent termic, oferind un inalt nivel de confort si reducand semnificativ consumul de caldura. Conturul special al nuturilor fac posibila o distanţă de pozare de incepand de la 5 cm şi o dirijare a ţevilor multiplă şi sigură chiar şi în zonele de curbură ale ţevii precum si o sustinere sigura a tevii, fara a fi nevoie sa se utilizeze clipsuri de prindere.
             Placa multifuncţională din polistiren cu nuturi REHAU Varionova (la ambele variante cu şi fără izolaţie) asigură o susţinere sigură a ţevii, accesibilă şi etanşează împotriva apei din şapă şi umezelii. Varianta sistemului cu izolaţie fonică este fabricată dintr-un material în conformitate cu cerinţele ÖNORM DIN EN 13163. Profilul fălţuit permite tăierea rapidă şi dreaptă.
Sistemul de îmbinare nut-feder al plăcii permite o asamblare sigură, fără formare de punţi fonice sau termice. Tehnica îmbinării plăcilor este oricând reversibilă. Fâşiile de îmbinare REHAU, fâşiile de racord REHAU şi punţile cu nuturi REHAU se regăsesc la ambele variante ale plăcii cu nuturi Varionova. Sistemul REHAU de placa cu nuturi Varionova este special conceput pentru utilizarea cu şape ce îndeplinesc criteriile DIN 18560.