Este o intrebare pe care multi dintre dumneavoastra o pun specialistului…De ce si incalzire in planseu sau/si pereti, doar incalzirea in pardoseala nu este suficienta?
Sistemul de incalzire in pardoseala este extrem de flexibil, el putand oferi pe langa partea de incalzire iarna si pe cea de racire pe timpul verii.
Aici intervine planseul sau peretele, de ce? Pentru ca, din pacate, pentru racire, sistemul este conditionat de umiditatea din incapere (punctul de roua fiind cel mai mare dusman al sistemului de racire prin elemente de construcite). Ce inseamna acest lucru: din cauza umiditatii ridicate care se inregistreaza pe timp de vara temperatura agentului de racire din „sistemul de incalzire in pardoseala” nu poate cobori mai jos de 17-18 grade… Aceasta temperatura nu poate raci mai jos de 24-25 grade o incapere. Deci ce putem face pentru a putea micsora temeperatura din camera (pentru ca avem clienti care vor in camera 22-23grade)? Avem nevoie sa marim substantial suprafata radianta de racire, deci sa completam racirea in pardoseala cu cea din pereti si plafoane.
Partea de racire poate fi asigurata si cu o pompa de caldura geotermala HeatSpot sau cu orice agregat frigorific destinat unei astfel de operatiuni. Acest echipament trebuie sa poata citi umiditatea si sa fie capabil sa controleze vana cu trei cai, pentru a evita producerea condensului in elementele de constructii.
Sistemele de incalzire/racire in pereti si planseu pot fi utilizate atat in birouri, spatii de locuit cat si in cele industriale, cu conditia ca gradul de umiditate al incaperilor sa fie inexistent sau redus. Sistemul nu se preteaza pentru incaperi cu grad mare de umezeala cum sunt baile, bazinele de inot, grupurile sanitare sau saunele.
Pentru mai multe detalii despre incalzirea in pereti/plafon puteti vizita si sectiunea site-ului nostru special dedicata acestui sistem.