Cum dimensionam corect incalzirea in pardoseala

Incalzirea in pardoseala, de cele mai multe ori sunt sunat si intrebat telefonic „Cat costa metrul patrat de incalzire in pardoseala la voi?”

As dori sa abordam acest subiect si sa explicam exact de ce incalzirea in pardoseala nu se vine la metru patrat! De ce exista unitati de impachetare la anumite repere din acest sistem!

Pentru a intocmi o oferta de incalzire in pardoseala trebuie sa calculam necesarul de caldura al constructiei (casa, apartament, cladire, biserica….etc). De aici ne rezulta un necesar termic in functie de nivelul de izolare. In functie de tipul ferestrelor si coficinetul lor, in functie de tipul acoperisului si de pierderile care se vor realiza prin acesta.

Calculator pret

Calculator pret

Urmatorul pas este sa consultam beneficiarul despre finisajul ce va veni peste incalzirea in pardoseala (gresie, marmura, granit, parchet sau altceva). Dupa acest pas putem sa incepem sa calculam incalzirea in pardoseala.

Calculul  pentru incalzire in pardoseala are la baza doua elemente. Necesarul termic si nivelul transferului termic ce se poate realiza prin finisajul peste incalzirea in pardoseala.
Spre exemplu la suprafetele vitrate mari pasul de montaj este mai mic, la peretii exteriori realizam in general un pas de montaj mai mic.

Mai departe ofertele se optimizeaza numai la unitati de impachetare. Ca sa fiu mai clar, daca dintr-un colac de teava de 100ml folosim 90ml cei 10ml care ne raman nu mai pot fi reutilizati in alta lucrare. Nu cred ca isi doreste nimeni imbinari in pardoseala. Chiar daca imbinarea rehau este foarte sigura evitam pe cat posibil astfel de operatiuni. Acestea sunt considerate pierderi si raman la beneficiarii acestor lucrari de incalzirea in pardoseala.
La fel si aditivul de sapa sau banda perimetrala. Nu cred ca exista vreun beneficiar care si-ar dori ca executantul sa-i aduca fractii din materiale.

In speranta ca aceste informatii ajung la dvs. va asteptam cu drag la noi pentru o oferta de incalzire in pardoseala in modul cel mai serios posibil. Nu la metru patrat 🙂

Gabriel Sofronie