Fiind inca un subiect inca foarte fierbinte am decis sa il mai abordam odata!

De data aceasta am sa caut sa fiu cat mai scurt in texte si cat mai pe intelesul tuturor!

Primesc multe telefoane din partea celor care cauta sisteme de incalzire in pardoseala si pe buzele tuturor se aude mereu acelasi lucru: Ce fel de incalzire in pardoseala sa imi montez? Electrica sau cu apa?

Eu pot intelege ca in tarile nordice este mai usor, mai ieftin (ca si costuri de incalzire ) sa faci varianta electrica dar daca este sa facem o analiza in piata noastra lucrurile sunt foarte clare.
Daca facem o analiza a costurilor de incalzire lucrurile sunt in felul urmator:
1 mc gaz = 10,4kWh
1,5 lei/mc gaz = 10,4 kWh x 0,5 lei (5.2 lei )

Daca ar fi sa facem o comparatie pe un sezon de incalzire unde un echipament de incalzire functioneaza intre 1800-2400 ore/sezon rece vom alege o medie de 2100 ore/sezon rece.

2100 ore x 1,5 lei/mc gaz x 2.7 mc/h (consumul unei centrale de 24Kw in condensatie) = 2100 ore x 24 kwh x 0,5 lei/kWh
Ne rezulta 8505 lei/sezon incalzire la varianta cu gaz si de aproximativ 25200 lei pe varianta electrica pe sezonul de incalzire.
Aceste valori sunt calculate la un necesar de 24Kw (aprox 280mp cu un nivel mediu de izolare al peretilor, ferestrelor, geamurilor si alte elemente de constructie)

 

Calculator pret

Calculator pret

Recomandarea noastra pentru incalzirea casei ramane varianta cu agent termic pentru ca are mult mai multa flexibilitate, avand posibilitatea sa instalam centrala pe caz in condensatie, pompa de caldura, cazan cu peleti, lemn sau alt timp de echipament de incalzire. La varianta incalzirii electrice in pardoseala nu exista acest avantaj.
Durata medie de viata a sistemului de incalzire in pardoseala Rehau este de min. 100 ani, in timp ce sistemul de incalzire in pardoseala electric este la jumatate.
Ca si executant mai pot evidentia unele situatii din santier cand dupa montajul sistemului , beneficiarii au mai atins tevile in diversele operatiuni de amanajare interioara…..nici o problema,, teava a fost remediata in cel mai scurt timp. Cum putem repara o rezistenta electrica cu este cazul sistemului electric.

Mai departe ramane la aprecierea dvs ce alegeti. Nu am povestit de varianta racirii in pardoseala. Este un subiect care il vom atatca in materialele urmatoare.

Cu drag echipa Margas Instal

`