Incepem cu incalzirea in pardoseala: este ideala pentru persoanele alergice pentru ca nu antreneaza miscarea prafului in incapere si se pliaza foarte bine stilului de viata modern.

Odata montat, imaginati-va ca aveti un radiator de marimea intregii pardoseli care va furnizeaza caldura in intreaga locuinta, consuma mult mai putin decat sistemul clasic, in plus, nici nu-l vedeti ci doar ii simtiti caldura!Nunta V & V 2011 031
Incalzirea in pardoseala ofera deci avantaje pe mai multe planuri: nu mai limiteaza posibilitatile de amenajare interioara, nu mai tineti cont pe ce perete este caloriferul cand amplasati mobilierul, pe pereti nu mai avem montate niste radiatoare banale sau mai mult niste masti din diferite materiale care sa le acopere si sa le modifice aspectul la nivel vizual…
Montarea sistemului de incalzire in pardoseala fiind amplasat sub aceasta il face imperceptibil la nivel vizual dar la nivel senzorial treburile se schimba…talpa nu mai simte rece ci cald! Aceasta este solutia ideala pentru copii, care mai tot timpul se joaca stau intinsi pe pardoseala, pentru persoanele in varsta dar si pentru animale de companie.
Animals_Dogs_Sleeping_dog_on_floor_020830_ (Small)
La sistemul de incalzire clasic -cu calorifere- curentii de aer cald, ascendenti, antreneaza in miscarea lor si particulele de praf din incapere, ceea ce reprezinta o problema pentru copii si persoanele alergice. Deasemenea o mare parte din caldura generata si distribuita de calorifere in incapere se pierde, deci scade deopotriva si eficienta acestora. O alta limitare pe care radiatoarele (caloriferele) o impun este aceea legata de amenajarea interiorului: radiatoarele fiind amplasate pe perete trebuie intotdeauna sa tinem cont unde amplasam mobila ca sa nu le acoperim.
Sistemul de incalzire casic, pe baza de calorifere (radiatoare) incalzeste aerul din incapere pe baza de curenti de aer cald ce urca spre tavan, camera fiind astfel foarte calda sus, la nivelul capului si foarte rece jos, la nivelul podelei, ceea ce creaza disconfort termic la nivelul talpilor.Alegerea sistemului de incalzire va apartine in totalitate, noi va putem doar face recomandari!