Mentenanta incalzire in pardoseala

Mentenanta sisteme incalzire in pardoseala

Mentenanta sistemelor de incalzire in pardoseala

mentenanta sistem incalzire in pardoseala1. De ce trebuie sa facem mentenanta sistemului de incalzire in pardoseala?

Pentru ca este bine sa prevenim nu se reparam. Pentru ca este bine sa stim care este starea sistemului nostru, pentru ca o intretinere corecta este mult mai usor de suportat decat o reparatie in cazul unor avarii.

Ca la orice sistem de incalzire cu agent termic el recircula o apa care este supusa infestari cu diversi compusi chimici, cu impuritati (rezultate din schimbatoarele de caldura, radiatoare de bai, robineti, precum si reziduri de canepa sau pasta de etansare) care se pot localiza intr-un anumit loc si pot bloca sistemul de incalzire.

2. Cine este indicat sa faca mentenanta la sistemele de incalzire in pardoseala?

Este recomandat ca acesta mentenanta sa fie efectuata de un specialist in sisteme de incalzire in pardoseala. Revizia unui astfel de sistem presupune o verificare si o cunoastere foarte buna a acestor tipuri de instalatii. Un specialist in aceste sisteme cunoaste foarte bine parametri de functionare si are in dotare solutii si echipamente specifice pentru astfel de interventii.

3. Cum se face corect o mentenanta la IPAT (incalzire in pardoseala cu agent termic)?

Reviziile specifice sistemelor de incalzire in pardoseala se realizeaza cu echipamente specializate si cu solutii de curatare speciale. Se introduc solutii speciale pentru curatarea sistemelor de incalzire in pardoseala, fara ca acestea sa dauneze sistemului sau echipamentelor periferice. Introducerea de solutii neadecvate in sistemul de incalzire in pardoseala, ar putea aduce grave avarii precum si probleme de functionalitate si eficienta termica. Ar putea coroda chimic si distruge pompele de circulatie, senzori de temeperatura sau alte elemente componente. Se verifica PH-ul apei care este important sa se situeze in intervalul 6,5-9, pentru a nu aduce daune etanseitatilor (garnituri, oring-uri, filete….etc). Se verifica starea debitmetrelor si corectitudinea informatiilor pe care acestea le furnizeaza. Se curata instalatia si se incarca cu apa curata (apa demineralizata, apa dedurizata, apa distilata) in care introduc solutii de mentinere a propietatilor precum si neutralizanti pentru indepartarea eventualelor urme de solutie de la procesul de curatare.

4. La ce intervale se realizeaza mentenanta unui sistem de incalzire in pardoseala?

Revizia unui sistem de incalzire in pardoseala este bine a se realiza in fiecare an la inceperea sezonului de incalzire. Daca sitemul este gandit si dimensionat si pentru racire, mentenanta se va realiza la sfarsitul primaverii 5. Ce se poate intampla daca nu realizam mentenanta Ne putem trezi in mijlocul sezonului de incalzire/racire ca sistemul se blocheaza si repunerea acestuia in functie poate zile chiar saptamani in functie de avaria constatata. Incorecta functionare a sistemului de incalzire/racire in pardoseala poate aduce defectiuni centralelor termice, pompelor de caldura sau altor echipamente periferice.

Oferta noastra de mentenanta pentru orice tip de sistem de incalzire in pardoseala:

pachete mentenanta pardoseala 09.11.2015

Preturile afisate nu includ TVA.

Nota:

  • Solutia de curatare este alcalina pentru inlaturarea rapida a rezidurilor mecanice si a depunerilor de mal in instalatiile de incalzire in pardoseala.
  • Solutia antibacteriana este destinata indepartarii algelor si bacteriilor din instalatiile de incalzire in pardoseala.
  • Solutia anticoroziva reprezinta un inhibitor de coroziune, antibacterian si cu pH neutru pentru instalatiile de incalzire prin pardoseala, care previne depunerea de piatra, avand proprietati anticrusta, precum si aparitia fenomenelor de oxidare si electrocoroziune datorate utilizarii diverselor tipuri de componente metalice.

Toate instalatiile vor fi tratate cu neutralizant pentru inlaturarea oricarui reziduu ramas in urma aplicarii solutiei de curatare.

Pentru informatii suplimentare nu ezitati sa ne contactati pe office@margas.ro.

Aveti intrebari?
/ Fără categorie

Share the Post

About the Author

Comments

No comment yet.

Leave a Reply