Pompa de caldura aer – aer Daikin Mini VRV 5-S cu agent frigorific ecologic R-32

    In luna februarie la VRV Summit 2020, Daikin a prezentat sistemul Mini VRV 5-S și cu refrigerantul său R-32 ecologic, un produs ce reprezinta o contribuție importantă la reducerea emisiilor de CO2 în sectorul de climatizare. Daikin MINI VRV 5 va fi disponibil in gama de produse Margas Instal din luna septembrie a acestui an, data de la care Daikin Romania sustine ca va fi accesibil prin partenerii sai autorizati.

sistemul mini DAIKIN VRV 5
Sistemul mini DAIKIN VRV 5

    Sistemul se adreseaza pentru climatizarea spatiilor comerciale de mici dimensiuni și a clădirilor de apartamente. VRV este o pompă de căldură aer-aer care își obține energia pentru răcire, încălzire și ventilație din surse sustenabile și, totodata, permite gestionarea integrală a energiei termice în clădire. Toate standardele VRV cunoscute, cum ar fi tehnologia VRT (Temperatura variabilă a refrigerantului) sunt de asemenea încorporate în versiunea compactă mini VRV. Datorită dimensiunilor sale de 870 x 1.100 x 460 mm, unitatea exterioară este ușor de transportat și utilizat. Cu un singur ventilator de dimensiuni mari si design inovator, Mini VRV 5-S oferă un debit de aer ridicat și emisii de zgomot reduse de maxim 39 dBA.

Versatibil, sistemul mini VRV 5 se conecteaza la sisteme de conectare a conductelor, sau unitati in tavan fals, dar si la perdele de aer. El se integreaza usor in sistemul de ventilatie al cladirii.

    Daikin Mini VRV 5 este o soluţie de ultimă generaţie care foloseşte agentul frigorific R-32 şi tehnologia Bluevolution pentru o eficienţă mai ridicată şi reducerea costurilor, oferind posibilităţi multiple de instalare. Având un GPW (Global Warming Potential) de 675 şi o cantitate mai mică de agent frigorific, potenţialul de încălzire globală al sistemului VRV 5 este mai scăzut cu 70% faţă de alternativele cu R-410A, oferind în acelaşi timp o eficienţă mai ridicată..

componente DAIKIN VRV 5
Componente DAIKIN VRV 5
  1. Schimbator de caldura cu 3 cai ce contribuie la eficienta sistemului indifernt de sezon!
  2. Design special al grilelor, nervurile spiralate sunt aliniate pe direcţia fluxului de refulare pentru minimizarea turbulenţei şi reducerea zgomotului.
  3. Carcasa este prevazuta cu 4 manere pentru manipulare usoara.
  4. Design nou asimetric al ventilatorului ce permite 2 setari ESP si contribuie la micsorarea zgomotului produs.
  5. Dimensiuni compacte: ușor de transportat și mascat datorită dimensiunilor compacte și a designului cu un singur ventilator. Necesită mai puține resurse naturale pentru producție
  6. PCB răcit cu agent frigorific. Elemente integrate: intrare selector de răcire/încălzire; afișaj cu 7 segmente pentru citirea mai rapidă și mai precisă a erorilor și setărilor.
  7. Robinete de oprire noi repoziționate pentru a permite conectarea prin față sau prin lateral si sudate pentru fiabilitate mărita.
  8. Un singur compresor swing Daikin: fără frecare, fără scurgeri de agent frigorific si eficiențe sezoniere ridicate.