Atunci cand montezi un sistem de incalzire in pardoseala acesta este delimitat in mai multe zone. Zonele sunt circuite individuale de teava cu o lungime liniara de maxim 120 de metri, cu, sau fara imbinari .sistem de termostate

Zonele sunt parte a sistemului de incalzire in pardoseala REHAU iar o astfel de zona corespunde, in general, unei incaperi

Fiecare incapere detine propriul ei circuit ce poate fi controlat si programat cu ajutorul termostatului pentru a mentine o anumita temperatura in camera, pentru a opri sau porni sistemul de incalzire in pardoseala intr-o anumita incapere, sau pentru ajustarea temperaturii.

Fiecare zona poate fi controlata separat cu ajutorul unui termostat, astfel, sistemul de incalzire se poate plia perfect pe stilul de viata si pe preferintele personale.

Pentru incaperile a caror suprafata depaseste 40 de m patrati, se folosesc sisteme multi-zona. Acestea se comporta ca un sistem de zone dispus intr-o singura incapere si controlat de un singur termostat. Aceste avantaje majore aduc inca un plus sistemului de incalzire in pardoseala in comparatie cu cel clasic.