Vorbim aici despre racirea in pardoseala, in pereti si tavan (plafon). Chiar daca e toamna afara, multi dintre dumneavoastra acum cauta oferte pentru sistemul de incalzire al locuintei, se documenteaza, si , daca tot alegeti un astfel de sistem de ce sa nu profitati la maxim de avantajele pe care el le ofera? Ideea de baza este aceea de a avea totul in jurul nostru la o temperatura constanta… si pe timp de iarna… si pe timp de vara… iar temperatura oferita de un sistem complet de incalzire-racire nu este nici mica, dar nici mare…TREBUIE SA FIE TOCMAI POTRIVITA  🙂

Daca dorim pe langa incalzire sa realizam si racirea locuintei, atunci sigur se impune sistemul de incalzire in pardoseala, pereti si tavan.

 Oare cum este mai bine si mai ieftin? Este suficient sa incalzim / racim doar pardoseala? Dar daca montam radiatoare, sau daca tot vrem ieftin, nu mai bine ne facem o soba din teracota si am rezolvat problema incalzitului?
Ideea de baza este ca … noi aspiram la mai bun …construim totusi o casa, care ar trebui sa rezisrte in timp si sa ne ofere tot confortul de care avem nevoie. Sistemul despre care discutam exista de zeci de ani in afara si are o rata de peste 98% satisfactie din partea clientilor. Criteriile principale sunt eficienta si confortul. 

 

Calculator pret

Calculator pret

860-d017-1946
 
860-d115-1848
 
Experienţa de zeci de ani in construcţia sistemelor eficiente de incalzire si racire pe care o are REHAU isi spune cuvantul si aici. Sistemele de suprafata pentru plafoane, pereti si pardoseli in constructia de locuinte sau cladiri nerezidentiale, impreună cu sistemul energetic cu pompa de caldura reprezinta un exemplu bun pentru modul in care, intre clima dintr-o cameră si consumul de energie exista o armonie. Durata de viata a sistemului de incalzire / racire prin pardoseala de la REHAU este foarte mare , de peste 100 ani, iar in primii zece, beneficiaza de o garantie cu polita de asigurare.
Racirea pe timp de vara necesita marirea suprafetei radiante. In astfel de situatii pompa de caldura devine o solutie atractiva, cu termen de recuperare al investiei relativ mic, in comparatie cu investitia in gaz si aparate de aer conditionat. Motivul pentru care suntem fortati sa marim suprafata radianta este acel punct de roua (bruma pe suprafata racita) care, in conditiile de umiditate din Romania de aprox. 80%, vara ajunge la 18 grade.Nu intodeauna este suficient doar sistemul de incalzire in pardoseala, daca vom vrea sa racim o casa la 18 grade, iar marirea suprafetei radiante este obligatorie. Partea de racire poate fi asigurata foarte bine cu o pompa de caldura geotermala HeatSpot sau cu orice agregat frigorific destinat unei astfel de operatiuni. Acest echipament trebuie sa poata citi umiditatea si sa fie capabil sa controleze vana cu trei cai, pentru a evita producerea condensului in elementele de constructii.
1
 
Cand dorim sa realizam racirea incaperilor printr-un astfel de sistem, aceasta presupune circularea apei la temperaturi scazute. Datorita temperaturii joase, sistemul de racire prin pereti sau plafon asigura randament maxim, putand fi conectat si la surse de energie moderne: panouri solare, pompe de caldura etc.Nu este necesara folosirea unui alt sistem de climatizare, acest sistem nu creaza curenti de aer si nu strica aspectul optic al locuintei.
Incalzirea in pardoseala si pompa de caldura reprezinta solutia viitorului in domeniul incalzirilor ecologice.