Atunci cand ne hotaram sa achizitionam si sa montam sistemul de incalzire in pardoseala, pe langa piesele componente principale, sa spunem asa, gen: placa cu nuturi, teava, ni se spune: „trebuie sa cumparati banda perimetrala, rosturi de dilatare, distribuitoare”…
Sunt toate acestea absolut necesare? Nu se poate si fara? Romanul are o vorba: „lasa ca merge si asa”! Ideea este ca sistemul a fost inventat de altcineva decat romanii si nu merge oricum…
Stim forte multe cazuri de „instalatori” care nu stiu sa explice de ce nu este corect sa montezi incalzirea in pardoseala pe plasa de buzau cu coliere de plastic (soricei), iar singura metoda prin care reusesc sa „prinda” o lucrare este faca „romanisme” …de aceea e bine sa stiti de ce nu merge asa!
Banda perimetrala si rostul de dilatare sunt doua elemente foarte bine definite si extraordinar de importante, pe care oricat am vrea sa le scoatem din oferta, nu este posibil.
Ca orice material sau element de constructie ce este supus variatiilor de temeperatura, incalzirea in pardoseala reactioneaza exact la fel, prin urmare se va dilata si contracta in functie de cresterea sau scaderea temperaturii. Odata sapa incalzita aceasta se va dilata, existand pericolul de distrugere daca aceste dilatatii nu sunt preluate de banda perimetrala si rostul de dilatare.
Aditivul de sapa…este iarasi o componenta indispensabila in momentul in care turnam sapa. Aceasta trebuie sa reziste o lunga perioada de timp si trebuie sa fie suficient de elastica incat sa nu crape la variatiile de temperatura.
– Îmbunătăţirea capacităţii de fluidizare şi prelucrare a sapelor necesare incalziri in pardoseala
– Omogenizarea structurii şapei pentru incalzirea in pardoseala
– Îmbunătăţirea rezistenţei la tracţiune din încovoiere şi presiune specifice incalziri in pardoseala
– Îmbunătăţirea caracteristicilor termice
Nu stim daca v-am convins cu ceea ce am punctat in acest material dar poate v-am facut curiosi sa mai cititi si alte articole si sa va informati temeinic inainte de a porni la lucru.