Conform unor studii un om isi petrece in baie, in medie 55 min/zi, deci, de ce sa nu ne bucuram de un confort sporit si aici? Mai ales ca, de cele mai multe ori acesta este locul unde “ne vine inspiratia” pentru tot felul de alte lucruri… doar aici esti intotdeauna singur si ai timp sa gandesti!

Calculator pret

Calculator pret

Exista o idee preconceputa cum ca in baie trebuie neaparat sa fie instalat un sifon de pardoaseala iar acesta ar urma sa salveze ceva in cazul unei inundatii provocata de spargerea unei tevi. Si, dupa cum se stie existenta sifonului de pardoseala este incompatibila cu montarea sistemului de incalzire in pardoseala, intrucat inconjurat fiind de acest sistem si supus la temeperatura, acesta evapora garda hidraulica a sifonului si incepe sa emane miros la numai 6-7 ore de la ultima trecere a apei prin el.

incalzire in pardoseala rehau

incalzire in pardoseala rehau

Se pune intrebarea deci: ce facem cu incalzirea in pardoseala in bai pentru ca aici pot aparea problemele in cazul in care avem sifoane de pardoseala?
Daca ma intrebati pe mine, eu, sincer, as renunta mai repede la sifonul de pardoseala decat la incalzirea in pardoseala din baie si sa va spun de ce: deobicei clientul isi imagineaza ca sifonul de pardoseala poate face “minuni” in cazul unor inundatii, fara sa realizeze ca, defapt, tevile de alimentare cu apa rece sau calda in ziua de azi sunt ingropate (in perete sau in sapa) si nu montate aparent ca in blocurile”comuniste”. In cazul unei inundatii provocate de spargerea unei tevi un sifon de pardoseala in mod gravitational nu poate prelua mai mult de 400-500 litri apa/ora, in conditiile in care debitul de apa in cazul unei avarii poate ajunge usor la 1500-2000 litri/ora… Deci apa rezultata in urma unei avarii nu prea are cum sa ajunga sa fie drenata de un sifon de pardoseala, ceea ce in semna ca acel sifon nu isi are utilitatea…

  Exista asa-numiti “specialisti” care dau solutia sa renunti la sistemul de incalzire in pardoseala… pai cum sa poti da astfel de solutii cand, defapt, in bai se se manifesta cel mai placut un sistem de incalzire in pardoseala, si de unde a pornit si conceptul unui astfel de sistem. Aici se aduna intotdeauna umezeala pe gresie si se formeaza condens, iar acest sistem usuca apa scutindu-te de timp petrecut in plus in baie pentru a sterge gresia si faianta de umezeala.
Cam 10% din timpul pe care il petrecem acasa il petrecem in baie si, vrem sau nu sa acceptam, baia trebuie sa beneficieze de acelasi confort termic pe care il are livingul sau dormitorul…
Incalzirea in pardoseala este un sistem economic, confortabil si de lunga durata…HAI SA NE BUCURAM DE EL chiar si in baie,doar ca, pentru asta trebuie sa renuntam la un sifon de pardoseala ale carui beneficii nu prea s-au vazut in ultimi ani, din cauza modului nou de instalare a tevilor in bai si bucatarii.
Va lasam pe dumneavoastra sa alegeti, noi doar va putem indruma.